Zielona Zapaska
Home » , » Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Written By Paula on środa, 20 listopada 2013 | 13:36

Bardzo lubię pasty rybne. Już dokładnie nie pamiętam skąd mam ten przepis, ale jest on dość oryginalny. Połączenie z tuńczyka z białym serem jest niebanalne.
Polecam szczególnie na śniadanie, idealnie pasuje z chrupką grzanką.





Pasta z sera twarogowego i tuńczyka

 Składniki :

   ~ 1 puszka tuńczyka w oleju

   ~ pół kostki sera twarogowego (ok. 125g)
   ~ 2 łyżki majonezu
   ~ 1 łyżeczka śmietany (jeśli pasta jest za sucha)
   ~ pieprz/sól



Do miski włożyć ser i rozgnieść widelcem. Dodać do niego tuńczyka odsączonego z oleju, majonez
i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub jako zakąskę z krakersami.
*Można również całość zblenderować aby uzyskać jednolitą konsystencję.



SHARE

About Paula

0 komentarze :

Prześlij komentarz