Pomysł na szybki i smaczny obiad.
Pappardelle ze szpinakiem
Składniki: [na 4 porcje]~ makaron pappardelle (według uznania)
~ szpinak świeży lub mrożony
~ 1 pierś z kurczaka
~ 2 duże ząbki czosnku
~ 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę
~ 200 g śmietany 18%
~ sól/ pieprz
~ ser feta do posypania całości
~ olej do smażenia
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i doprawić do smaku. Smażyć na rozgrzanej patelni z cebula na złoty kolor. Dodać szpinak, czosnek oraz śmietanę, na sam koniec kawałki fety. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące z makaronem.
Coś dla mnie, pycha! :)
OdpowiedzUsuńOm nom nom uwielbiam szpinak <3
OdpowiedzUsuńMniam!
OdpowiedzUsuńZjadłabym coś takiego, narobiłaś mi ochoty! ;))
http://panitruskaffeczka.blogspot.com/
wyglada przepysznie!
OdpowiedzUsuń