Zielona Zapaska
Home » » Pappardelle ze szpinakiem i fetą (wersja poprawiona)

Pappardelle ze szpinakiem i fetą (wersja poprawiona)

Written By Paula on poniedziałek, 6 stycznia 2014 | 13:52

Ten przepis już kiedyś tutaj był. Jedna warty jest przypomnienia w trochę innej wersji.
Pomysł na szybki i smaczny obiad.



Pappardelle ze szpinakiem

Składniki: [na 4 porcje]

 ~ makaron pappardelle (według uznania)
 ~ szpinak świeży lub mrożony
 ~ 1 pierś z kurczaka

 ~ 2 duże ząbki czosnku
 ~ 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę

 ~ 200 g śmietany 18%
 ~ sól/ pieprz
 ~ ser feta do posypania całości
 ~ olej do smażenia
                      

Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i doprawić do smaku. Smażyć na rozgrzanej patelni z cebula na złoty kolor. Dodać szpinak, czosnek oraz śmietanę, na sam koniec kawałki fety. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące z makaronem. 



SHARE

About Paula

4 komentarze :