Zielona Zapaska
Home » , » Szybkie spaghetti

Szybkie spaghetti

Written By Paula on czwartek, 31 marca 2016 | 15:42

Jest to moje ulubione. Szybkie, nawet bardzo.
Przepis wymyślony przypadkiem, początkowo była to improwizacja.


Składniki:

  ~ makaron spaghetti
  ~ puszka tuńczyka w oleju
  ~ 2 ząbki czosnku
  ~ 3 łyżki octu winnego
  ~ szczypta ziół prowansalskich
  ~ sól/pieprz/cukier
  ~ 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  ~ 150 g pomidorków koktajlowych przeciętych na pół

Makaron ugotować al dente. Ząbki czosnku drobno posiekać i podsmażyć na oleju, dodać tuńczyka.
Podlać octem winnym i chwilę podusić, aż do odparowania octu. Posypać ziołami prowansalskimi,
doprawić do smaku. Jeśli tuńczyk jest za kwaśny dodać trochę cukru i całość wymieszać.
Do dużego garnka, w którym wcześniej gotował się makaron wrzucić tuńczyka, makaron, pomidorki koktajlowe i zieloną pietruszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Jeśli danie jest zbyt suche można dolać smakowego oleju.












 
SHARE

About Paula

1 komentarze :