Istny misz-masz, na pozór jest to zwykła kanapka...
Zaczniemy od cebulowego chleba, który upiekłam wczoraj, przepis jest prawie taki sam jak w recepturze, która jest na stronie. Różni się jedynie tym, że są w nim dwie cebule pokrojone w kostkę- podsmażone na patelni, nie ma nasion i otrębów.
Do tego już prosta do przyrządzenia pasta z wędzonej makreli. I ponad to kiełki dla tych, którzy lubią na kanapce mieć zawsze coś zielonego i chrupiącego :)
Pasta rybno- jajeczna
Składniki:~ 1 duża wędzona makrela
~ 3 jaja ugotowane na twardo
~ 2 łyżki majonezu
~ 1 łyżeczka musztardy
~ sól/ pieprz
Rybę rozdrabniamy, tak aby nie było ości. Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki w misce. Doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą (jeśli makrela nie był dość słona). Pastę podajemy z pieczywem.
Noc, a człowiek się robi głodny! :)
OdpowiedzUsuń