Zielona Zapaska
Home » , , » Kanapka wieczorową porą

Kanapka wieczorową porą

Written By Paula on wtorek, 17 września 2013 | 22:32

Dzisiaj coś dla wieczornych 'podjadaczy' a to z racji tak późnej pory ;)
Istny misz-masz, na pozór jest to zwykła kanapka...




Zaczniemy od cebulowego  chleba, który upiekłam wczoraj, przepis jest prawie taki sam jak w recepturze, która jest na  stronie. Różni się jedynie tym, że są w nim dwie cebule pokrojone w kostkę- podsmażone na patelni, nie ma nasion i otrębów. 
Do tego już prosta do przyrządzenia pasta z wędzonej makreli. I ponad to kiełki dla tych, którzy lubią na kanapce mieć zawsze coś zielonego i chrupiącego :)

Pasta rybno- jajeczna

 Składniki: 

 ~ 1 duża wędzona makrela
 ~ 3 jaja ugotowane na twardo
 ~ 2 łyżki majonezu
 ~ 1 łyżeczka musztardy
 ~ sól/ pieprz

Rybę rozdrabniamy, tak aby nie było ości. Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki w misce. Doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą (jeśli makrela nie był dość słona). Pastę podajemy z pieczywem. 

SHARE

About Paula

1 komentarze :